Retelistica

2018 începe în forță prin două certificări P3 communications și LCC International – detalii într-un articol dedicat. Studiul făcut de către P3 communications îl găsiți aici

Studiul a fost făcut cu Samsung GALAXY S7 pe partea de voce și cu GALAXY S7 + Sony Xperia XZ pe date mobile.

Avem un rezultat pe voce, unul pe date mobile și al treilea ce adună punctajele obținute. Vodafone a prins primul loc la date mobile și la punctajul combinat.

Observați că pe voce sunt devansați de Operator 2 – cel mai probabil, Orange. Recuperează pe date mobile. Interesant – Operator 3 îl depășește pe Operator 2 (și aici lucrăm cu probabilități, Telekom depășește Orange la mustață).

Distanța la punctajul combinat este mică – 11 puncte între Vodafone și Operator 2. Găsiți mai multe informații pe linkul din primul paragraf, acolo se deschide un PDF cu tot felul de detalii tehnice.

Mi-a atras atenția YouTube.

Pe prima coloană se află Vodafone, după aceea avem Operator 2, 3 și 4 (Orange, Telekom și Digi Mobil). După calculele mele, Telekom se descurcă cu puțin mai bine (diferențele sunt relativ mici). De ce insist așa tare pe Telekom?

Îi consideram a fi la mare distanță de Orange și Vodafone, dar uite că în 2017 au investit în infrastructură, îi ajută și parteneriatul cu Orange pe rețeaua 4G de la orașe etc. Diferențele între primele trei poziții încep a fi din ce în ce mai mici. Legat de Digi Mobil, dacă ne-am uita pe un studiu mai vechi al P3 communications am vedea că și ei au recuperat din ecart.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.