De ce blocarea telefoanelor 2G în rețeaua Digi Mobil nu contează?

16/07/2014

Citeam zilele trecute un articol legat de faptul că RCS-RDS urmează să blocheze telefoanele 2G și acestea nu mai pot fi  utilizate în rețeaua operatorului telecom, Digi Mobil.

Fara-2G-Digi

Este o măsură logică în contextul în care Digi Mobil este o rețea exclusiv 3G. RCS-RDS nu are licență în domeniul 2G, iar pentru a avea o astfel de conexiune pe telefon ar fi trebuit să funcționeze exclusiv în roamingul stabilit cu Vodafone.

De ce nu contează blocarea telefoanelor 2G în Digi Mobil?

1. Majoritatea telefoanelor din piață cu preț de peste 200 de lei sunt telefoane 3G. Ai un feature phone de 1 – 200 lei și vrei să-l folosești în Digi Mobil? Păi ar fi cazul să-ți cumperi un smartphone / telefon inteligent sau să rămâi pe ofertele Cosmote, Orange sau Vodafone.

2. Prețul unui smartphone a coborât sub 300 de lei. Nu este un capăt de țară să cumperi un astfel de telefon mobil. Nu te lasă fără bani în buzunar și există oferte pentru toate scenariile de utilizare.

3. Digi Mobil a început a oferi și telefoane mobile în combinație cu suitele sale de abonamente. Știu că sunt probleme legate de disponibilitate. Am comandat un LG Nexus 5 în urmă cu peste 45 de zile și abia astăzi urmează a fi livrat.

4. Tehnologia 2G este învechită și 3G-ul mi se pare un pas firesc, în 2014. Sunt din ce în ce mai puține persoane care cumpăra un telefon doar pentru apeluri și mesaje.

5. Nu văd de ce ai trece pe abonamentele Digi cu de la 3 GB trafic de date în sus fără a avea un telefon compatibil. Mi se pare logic să ai un telefon care să beneficieze de traficul de date oferit de RCS-RDS, generos de la abonamente cu cost lunar de 2 euro.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.