De ce OnePlus 5 adoptă designul lui iPhone 7 Plus

11/06/2017

În ultimele zile am aflat și designul lui OnePlus 5, iar compania chineză putem spune că l-a confirmat oficial pe canalele sale de comunicare: Facebook, Twitter etc. 

Aș putea spune că în comentariile de pe site, dar și în reacțiile din social media am remarcat o oarecare dezamăgire a celor ce așteptau dispozitivul, ceva de genul: Altă clonă de iPhone 7 Plus

Nu cred că designul a jucat vreodată un rol crucial în succesul comercial al smartphone-urilor OnePlus. Au fost alese în detrimentul altor telefoane din categoria premium pentru:

  • raportul preț / specificații;
  • pentru faptul că rulează un custom ROM ce amintește direct de Android-ul în stadiu nativ;
  • pentru suportul primit din partea dezvoltatorilor de aplicații de pe forumurile dedicate;
  • pentru suportul software din partea producătorului hardware.

Ultimul punct PRO dispare după ce s-au jucat cu OnePlus 2 de genul: Uite Android 7.0, nu mai este Android 7.0.

Cred că singura explicație logică pentru faptul că au adoptat liniile de pe iPhone 7 Plus sunt legate de succesul de pe piața chineză. Aici Vivo și Oppo au rupt gura târgului cu telefoane mobile ce amintesc direct de iPhone 6S / 6S Plus, 7 etc. Pe această nișă dorește a intra și OP5.

Oricum la nivel global ei se bazează pe faptul că smartphone-ul va fi ales pentru raportul preț / specificații, dar încearcă să lovească doi iepuri dintr-o lovitură. Se știe că OnePlus și OPPO au multe elemente în comun, ia uite cum arată R11 și R11 Plus, lansate în urmă cu puțin timp. Aș face pariu că OP5 = Oppo R11, cu alt logo și modificări minore.

Notă personală: Nu-mi pasă așa mult cum arată un smartphone, mai degrabă mă orientez spre partea practică. În altă ordine de idei, puține telefoane chinezești copiază S7, S8 etc. Asta pentru că Samsung este bătut măr de către Vivo, Oppo, Huawei prin China. Samsung și măr în aceeași propoziție. Ups.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.