Foto si Video

Piaţa serviciilor de streaming video s-a fragmentat puternic în ultimii ani, tocmai de aceea utilizatorii au început să se împartă după preferinţe. Pe acest considerent, cel al fluctuaţiei mari de abonaţi, furnizorii de astfel de servicii caută noi modalităţi de a atrage venituri, unele care să le permită să meargă mai departe.

Walt Disney Co. şi-a propus în 2020 ca până la finalul lui 2024 să atingă un număr impresionant de 260 de milioane de abonaţi Disney+ la nivel global. La finalul trimestrului anterior aceştia erau puţin peste 146 de milioane, iar până în 2024 se anunţă scăderi importante.

Ce se întâmplă ?

Marea problemă a Disney+ vine din India, ţară cu zeci de milioane de utilizatori activi. Anul acesta Disney+ HotStar a pierdut drepturile de streaming pentru campionatul naţional de cricket Indian Premier League (dacă nu ştiaţi, în India cricket-ul este cel mai iubit sport, un adevărat fenomen cultural, aşa cum este fotbalul în Marea Britanie).

Compania care a cumpărat drepturile de streaming până în 2027, JioCinema, a făcut o mişcare senzaţională şi deşi a cumpărat drepturile pe bani mulţi, indienii se pot uita gratuit la Indian Premier League (cel puţin la sezonul 2023). JioCinema se aşteaptă la venituri de sute de milioane de dolari din publicitate, mai ales că în condiţiile date audienţa va exploda.

În tot acest context, Disney+ HotStar pierde abonaţi pe bandă rulantă. În ultimul trimestru financiar au plecat 11 milioane de utilizatori şi alţii în locul lor nu au venit. Se pare că foarte mulţi indieni plăteau un abonament strict pentru campionatul de cricket.

Din fericire pentru Walt Disney Co. preţurile abonamentelor în India erau foarte mici, astfel că veniturile importante nu vin din această ţară. Pentru a vă face o idee, un indian plăteşte lunar în medie sub 1 dolar pe abonament.

Sursa: Bloomberg.com

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.