gEV

Transportul maritim este unul dintre cele mai poluante sectoare de activitate din lume, iar noutatea celor de la Maersk nu face decât să ajute la construirea unui viitor mai curat.

Gigantul danez a anunţat lansarea primului vas portcontainer ce funcţionează cu metanol verde (acesta utilizează biomasă sau carbon și hidrogen captat din energie regenerabilă). Nava va avea două motoare, doar unul dintre acestea urmând a funcţiona cu acest tip de combustibil.

Chiar şi aşa câştigurile la nivel de mediu sunt enorme, nava urmând să emită cu 100 de tone de dioxid de carbon mai puţin / zi comparativ cu una clasică pe motorină.

“Acesta este primul pas pentru noi, dar este primul pas și pentru industrie. Nava a fost comandată abia în 2021 și a fost într-adevăr prima de acest gen. Astăzi, doar câțiva ani mai târziu, avem 125 de nave comandate de diferite companii să funcționeze efectiv cu aceeași tehnologie și aceeași tranziție energetică. Deci, această navă stabilește o tendință pentru o întreagă industrie”, a declarat presei CEO-ul Maersk, Vincent Clerc.

Maersk a comandat un total de 25 de astfel de nave, astfel că în perioada următoare vor mai urma şi altele.

Transportul maritim transport aproximativ 90% din mărfurile comercializate în lume, tocmai de aceea acest sector de activitate este responsabil cu aproximativ 3% din emisiile globale de carbon.

Sursa: Profit.ro

Categorii: gev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.