Dell a conceput o stație de lucru pentru munca de acasă, ce oferă suport pentru până la șapte ecrane (rezoluție 4K la 60Hz).

Recunosc că din comunicat fix faza cu ecranele mi-a atras atenția. Am trei ecrane la biroul de acasă, din care 2 sunt folosite în mod real (un BenQ de 27 inch în mod portrait și un alt BenQ curbat de 31.5 inch în mod landscape, iar al treilea este ecranul notebook-ului – 15.6 inch).

Totuși, trebuie să fie de lucru în mod serios de se afișează conținut pe 7 ecrane. Bineînțeles, cei ce apelează la Dell Precision 3240 Compact pot adăuga mai puține ecrane (în funcție de necesitate).

Câteva din specificațiile stației de lucru:

  • sistem conceput pentru aplicații complexe (VR + AI);
  • Intel Core din generația a 10 sau Xeon, plăci grafice până la NVIDIA Quadro RTX 3000, până la 64 GB memorie RAM, memorie de până la 4 TB HDD / SDD;
  • cântărește 1.71 kg și volumul stației de lucru este de 2.3 litri;
  • conceput pentru ingineri, manageri sau designeri de grafică.

Conectivitatea este asigurată de jack de 3.5 mm, USB type-C 3.2, USB 3.2 cu PowerShare și viteze de până la 10 GB/s, port RJ-45, USB 3.2 cu SmartPower-on, USB 3.2, din a doua generație, USB 3.2 din prima generație, 2 x DisplayPort 1.4. Sunt două opțiuni pentru wireless și bluetooth: Qualcomm cu Wi-Fi ac și bluetooth 5.0 sau Intel cu Wi-Fi 6 și bluetooth 5.1.

Aici găsiți toate opțiunile de customizare. În funcție de specificațiile ales și prețul urcă vertiginos.

Configurația de bază începe cu procesor Intel Core i3-10100, Windows 10 Home, placă grafică integrată, 8 GB memorie RAM de tip DDR4 la 2933MHz, HDD de 500 GB la 5400 rpm, porturile descrise mai sus, sursă la 180W.

Configurația cea mai puternică trece pe Intel Xeon-W1290 din a zecea generație cu 10 nuclee la 3.2 GHz (5.2 GHz cu Turbo Boost, 20 de fire de execuție), Windows 10 IoT Enterprise 2019 (nu-l găsiți listat în cd-key-urile de la shop-urile chinezești :)), placă grafică NVIDIA Quadro RTX 3000, 64 GB memorie RAM cu 2 x 32 GB la 2933 MHz, SSD de 1 TB pe PCIe X4 NVMe din a 3-a generație etc. Este și opțiune spre a alege Ubuntu, pentru cei ce doresc să evite software-ul dezvoltat de Microsoft.

Dell Precision 3240 Compact iese în evidență prin software-ul adus la pachet pentru mediul enterprise. Dell Optimizer for Precision integrează ExpressResponse (lansare rapidă a aplicațiilor folosite cel mai des), Intelligent Audio (reglează sistemul prin ajustarea zgomotului de fundal), Dell Reliable Memory Technology Pro (protejează pentru căderile ce pot fi cauzate de erorile de memorie + alertele când sesizează că memoria este la un nivel critic).

Ați trecut pe lucrul de acasă? Câte monitoare aveți în setup?

Categorii: dellhardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.