Smartphone

IT&S este compania din spatele magazinelor online Koyos și Sigmanet. iPhone 5S și 5C au început a fi afișate în stocurile retailerilor locali, în cantități reduse și am avut câteva întrebări, răspunsurile au venit de la Dana Iorga / Chief Operating Officer pentru IT&S.

Care este sursa primelor unităţi de iPhone 5S și 5C importate de către Koyos.ro? 

Sursa produselor Apple sunt furnizorii Koyos.ro. Koyos.ro este marcă înregistrată a IT&S, companie cu peste 18 ani vechime pe piaţa de electronice şi IT. Aceasta lucrează cu un set de furnizori cu care are relaţii de business de foarte mulţi ani.

Produsele achiziţionate de aceşti furnizori sunt originale, sigilate, se supun regulilor garanţiei international şi fac obiectul comerţului pe piaţa liberă, în cadrul legal stabilit prin tratatul de instituire a Comunităţii Europene (Art. 28) referitor la circulaţia liberă a bunurilor şi serviciilor în cadrul Uniunii Europene. Această forma de comerţ permite o competiţie corectă din perspectiva experienţei noastre (IT&S) ca dealer pentru marci de prestigiu.

Cum au mers vânzările până în acest moment? Puteţi face o comparaţie cu cererea de la iPhone 5?

Este încă devreme pentru a face o astfel de comparaţie, pentru că:

– produsele importate imediat după lansare sunt foarte solicitate fiind o noutate absolută

– în cazul Apple primele stocuri sunt limitate din cauza discontinuităţilor de livrare de la producator.

Putem spune că pentru ambele modele stocurile s-au epuizat la fel

de rapid.

Care este modelul mai căutat până în acest moment: 5S sau 5C? 

iPhone 5S este mai solicitat decat 5C. Până în acest moment putem afirma faptul că primim mult mai multe întrebări pentru primul model.

În funcţie de ce variaza preţul noilor modele? 

Preţul acestor echipamente variază în funcţie de caracteristicile tehnice, de modul în care sunt poziţionate de producător şi de furnizorul de la care achiziţionăm aceste produse.

Ce se schimbă atunci când telefonul este importat oficial pe plan local? (garanţia se activează diferit, există vreo recomandare legată de preţ când vine pe canal oficial, se schimbă furnizorul smartphone-ului etc.)

Termenul de “import oficial” se poate aplica tuturor importurilor legale de produse (produse originale, sigilate, pentru care se asigură garanţie), posibile datorită reglementărilor de liberă circulaţie a mărfurilor pe teritoriul Uniunii Europene.

În plus, aceşti importatori crează într-o piaţă posibilitatea “arbitrajului” care este în beneficiul consumatorului final. Astfel, acesta poate beeficia de un preţ mai bun, o livrare mai rapidă, eventual un servicu post livrare mai bun.

Clienţii noştri primesc produse originale şi sigilate la nivelul asigurat de producătorul fiecarei mărci (inclusiv Apple) şi chiar un serviciu mai bun. Koyos.ro garantează faţă de aceştia pentru produsele şi serviciile oferite, deoarece reprezintă o companie cu tradiţie pe piaţă şi îşi doreşte să rămână un furnizor de încredere.

Cum este asigurată garanţia pentru primul lot de iPhone 5S sau 5C?

Garanţia oricărui lot de produse Apple este asigurată urmând fluxurile de service indicate de producător în condiţiile stabilite de acesta.

Găsiți iPhone 5S și iPhone 5C în oferta Koyos.ro. În viitorul apropiat voi avea cele două unități la review și revin cu impresiile pe care mi le formează.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.