Smartphone

În medie un om atinge telefonul de 2617 ori / zi, adică de prea multe ori în contextul în care virusul SARS-CoV-2 (cel responsabil de boala numită COVID-19) este foarte uşor transmisibil.

Profesorul Nigel McMillan (specializat în boli infecţioase) de la Universitatea Griffith din Australia ne avertizează că telefoanele sunt un mediu excelent pentru noul coronavirus. Conform celor mai noi studii, SARS-CoV-2 poate supravieţui pe sticlă şi metal până la 9 zile, astfel că este foarte important să dezinfectăm cât mai des telefoanele.

Pentru o igienă corectă a device-urilor trebuie să folosim dezinfectanţi cu cel puţin 60% alcool. O altă variantă de luat în calcul este şi soluţia pentru curăţat lentilele de contact. Profesorul Nigel McMillan ne recomandă să fim foarte atenţi unde ne lăsăm telefoanele şi dacă este posibil să le dezinfectăm cel puţin o dată pe zi (dacă acestea sunt atinse şi de alte persoane, ar trebui dezinfectate după fiecare utilizare).

Dacă în această perioadă vă duceţi la muncă sau ieşiţi des din casă, încercaţi să vă igienizaţi telefoanele pe cât de des posibil.

Sursa: dailymail.co.uk