După mai bine de 10 ani de la lansarea Diablo III, avem în sfârșit un anunț oficial legat de data lansarii Diablo IV făcut în cadrul The Game Awards 2022. Acum câteva zile, cei de la Blizzard au anunțat ca mult așteptatul joc va fi disponibil începând cu data 06.06.2023.

Din fericire, nu va trebui să așteptăm încă jumătate de an pentru a-l juca, toți cei care precomandă Diablo IV vor avea acces la Open Beta. Prețurile sunt destul de piperate, jocul de bază “Standard Edition” poate fi cumpărat cu 69.99 €, iar celelalte variante “Digital Deluxe Edition” și “Ultimate Edition” ce conțin accesul la battle pass și o multitudine de itemuri cosmetice se ridică la prețul de 89.99 €, respectiv 99.99 €.

Diablo IV va oferi suport cross-platform, astfel toți jucătorii, fie că se joacă pe PC, fie pe console Xbox sau Playstation, se vor putea bucura de joc împreună, pe același server.

Jocul va fi open-world, va include atât PVE precum și PVP pentru cei care vor un boost suplimentar de adrenalină, însă, acesta va fi posibil doar în anumite zone, numite “Fields of Hatred”. 

În Diablo IV ne sunt puse la dispoziție 5 clase din care putem alege caracterul: Druid, Barbarian, Sorceress, Rogue și Necromancer. Fiecare dintre aceste clase oferă jucătorilor abilități și stiluri diferite de luptă pentru înfrângerea inamicilor.

Recunosc că sunt un fan al seriei Diablo, am petrecut multe ore în Diablo II, Diablo III și pot spune că aștept cu nerăbdare apariția Open Beta-ului pentru Diablo IV.

Sursa: Diablo4.blizzard.com

Categorii: jocuri

Despre autor

Mihai Brad

Este absolvent al universității Politehnica din Bucuresti, iar una dintre marile lui pasiuni sunt jocurile video, așa că nișa pe care vor fi articolele sale va fi gamingul. De asemenea este pasionat de ultimele tehnologii apărute și de mașinile cu mulți cai putere.