Retelistica

Se pare că Digi are un plan foarte bine stabilit pentru Spania, ţară unde operatorul de servicii de telecomunicaţii creşte într-un ritm alert datorită preţurilor mici (strategia este similară cu cea din România).

Digi intenţionează să îşi lanseze în Spania propria reţea mobilă şi negociază cu Cellnex Telecom. Această companie spaniolă de infrastructură şi servicii de telecomunicaţii fără fir deţine aproape 9000 de turnuri în Spania, iar până în 2030 îşi propune să ajungă la peste 135.000 de turnuri în Europa (compania este prezentă în 12 ţări europene).

Se pare că planul Digi este unul gândit de la prima, până la ultima „cărămidă”, astfel că în prezent Digi deţine în Spania licenţele de spectru în benzile de 1800 MHz, 2100 MHz şi 3500 MHz cumpărate de la MásMóvil și Orange pentru 120 de milioane de euro, iar între timp a făcut rost şi de bani de investiţii, asta după ce a vândut reţeaua de fibră optică de acces la domiciliu din 12 provincii din Spania către Sota Investments Spain OpCo pentru aproximativ 750 de milioane de euro.

Un eventual parteneriat cu Cellnex Telecom ar permite celor de la Digi finalizarea acestui proiect ambiţios, unul ce va permite opratorului telecom lansarea şi dezvoltarea propriei reţele mobile în Spania.

Sursa: profit.ro