gEV

În urmă cu doar câteva ore, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat pe pagina sa de Facebook imagini şi câteva informaţii despre noile troleibuze ce vor circula în Bucureşti începând cu anul viitor.

Vorbim de 100 de troleibuze achiziţionate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, unele ce vor fi produse de producătorul polonez Solaris. Acesta este unul dintre liderii europeni în producţia de autobuze şi troleibuze, compania livrând de la înfiinţarea sa în 1994 şi până în prezent peste 23.000 de vehicule. Solaris Bus & Coach face parte din grupul spaniol CAF, cel de la care sunt achiziţionate şi garniturile de metrou din Bucureşti.

Conform informaţiilor menţionate de Nicuşor Dan, viitoarele trileibuze „vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și o autonomie minimă de 20 de km.”. De asemenea „garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani.”.

Uşor, uşor, transportul public din Bucureşti devin verde în totalitate.