Hardware

În urmă cu câteva zile aflam că seria de flagship-uri Huawei Mate 40 ar putea fi lansată la nivel global abia de anul viitor, însă lucrurile par a se complica de la zi la zi.

Cele mai noi surse susţin că TSMC nu a putut să îşi ţină promisiunea de a livra 15 milioane de procesoare Kirin 9000 până pe 15 septembrie, iar în acest moment Huawei se bazează pe un stoc efectiv de 8.8 milioane de procesoare Kirin 9000.

În aceste condiţii, personal cred că seria Huawei Mate 40 nu va părăsi China, Huawei fiind în stare să vândă 8.8 milioane de device-uri Huawei Mate 40 şi Huawei Mate 40 Pro fără probleme în ţara natală.

Vestea şi mai proastă pentru Huawei este că (tot pe surse) din 15 septembrie toţi furnizorii de procesoare au oprit livrările pentru compania chineză. Dacă informaţia se confirmă, Huawei deja produce smartphone-uri cu chip-urile pe care le are în stoc (unul suficient cât să acopere cererea pentru următoarele 6 luni).

Categorii: huawei
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.