Diverse

Linia de tren ce leagă Aeroportul Internaţional Henri Coandă de Gara de Nord este aproape gata, constructorii mai având de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane.

În acest moment mai sunt câteva lucrări de finalizat, pe tronsonul dintre Mogoșoaia și Balotești, care are aproximativ 8 kilometri, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată, în timp ce pe racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoșoaia-Balotești și care are aproximativ 3 kilometri, se lucrează, acesta fiind gata în proporție de peste 90 la sută.

Din păcate nici de această dată constructorii nu au respectat termenul de finalizare iniţial, 26 august. Ministru Transportului, Lucian Bode, pune această întârziere pe seama unor “blocaje legate de decizii ale instanței pe care nu am vrut să le încălcăm”, însă ne asigură că începând cu luna octombrie distanţa de 19.5 kilometri dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Gara de Nord va fi parcursă cu trenul în aproximativ 15 minute luând în calcul şi cele 4 staţii de oprire.

Noroc cu UEFA că ne-a pus această condiţie, că altfel visam în continuare la această linie de tren.

Sursa: profit.ro