Software

În prezent am cont pe platformele Netflix, SkyShowtime şi Disney+. În trecut am avut şi pe HBO Max, însă am renunţat la el.

Pe 17 iunie îmi expiră abonamentul anual la Disney+ şi nu sunt hotărât dacă să îl mai prelungesc sau nu. Trebuie să recunosc că nu sunt atras foarte mult de această platformă de streaming video, nu ştiu dacă în ultimul an am văzut 10 filme de aici. La seriale să zicem că stau ceva mai bine, ultimul văzut, Shōgun, fiind chiar foarte bun.

În tot acest context trebuie să mă gândesc şi la preţ, Disney+ fiind cea mai scumpă platformă la ora actuală. Cu un abonament lunar de 36.99 lei sau unul anual de 369.90 lei, parcă nu mă atrage deloc prelungirea lui.

În schimb nu am încercat niciodată Amazon Prime Video. Preţul mi se pare excelent, adică o lună de Disney+ este echivalentul cu aproape 3 luni pe Amazon Prime Video, însă nu ştiu cât de bogată este librăria de filme şi de seriale. Dacă este în stilul SkyShowtime, mai bine zic pas (la SkyShowtime rămân abonat pentru că am prins reducerea de 50% pe viaţă şi pentru că cel mic se uită la multe desene).

Bazat pe istoricul vostru cu cele două platforme, voi ce aţi alege: Disney+ sau Amazon Prime Video ? Vă rog să ţineţi cont de toate aspectele, inclusiv de conţinut şi preţ.

Surse foto 1, 2