Software

Disney va lansa în luna februarie a anului viitor un nou serviciu de streaming. Acesta se va numi Star şi va fi disponibil încă de la început în anumite ţări din Europa (nu ştim care sunt acestea), Canada, Noua Zeelandă şi America Latină.

Star va fi un serviciu de streaming gratuit, dar plin de reclame. Noua platformă va oferi acces doar la o parte din conţinutul produs de Disney şi de brandurile secundare (ABC, FX, Freeform, Searchlight şi 20th Century Studios).

Ideea din spatele Star este de a păstra reţeta de succes practică în Statele Unite ale Americii de Hulu. Acest serviciu de streaming video are peste 38 de milioane de abonaţi şi se bazează pe reclame pentru generarea de venituri (există şi posibilitatea de a plăti o sumă de bani pentru a scăpa de acestea).

Nu ştim sigur dacă Star va ajunge în primă fază şi în România, însă Disney Plus este foarte aproape de lansare. Unele surse susţin că Disney Plus va fi anunţat oficial în ţara noastră în această lună, altele la începutul anului viitor. Tot în 2021 va fi lansat în România şi HBO Max, însă mai spre sfârşitul anului.

Sursa: theverge.com