Tablete

Săptămâna viitoare va avea loc Simpozionul Internațional ”SID Display Week 2011”, acolo unde Samsung a anunțat că va afișa un display de 10.1 inch cu o rezoluție de 2560×1600 și o densitate a pixelilor de 300dpi, ce îl compară cu ceea ce Apple numeste ”retina display”. Acest display va opera cu 40% mai puțină energie față de alte display-uri, datorită tehnologiei PenTile RGBW.

Cel mai probabil acest display va fi folosit pentru noua generație a Galaxy Tab, dar putem lua în calcul și posibilitatea ca Apple să folosească acest diplay pentru generația a 3a iPad, chiar dacă asta ar însemna renunțarea la design-ul curent, de 9.7 inch. De fapt au fost zvonuri că Apple ar fi dorit să ofere iPad 2 un diplay retina, însă costurile ridicate și consumul mare de energie a făcut ca Apple să renunțe la această îmbunătățire.

Așteptăm până săptămâna viitoare să aflăm mai multe detalii despre acest display și poate Samsung va oferi mai multe informații dacă îl va folosi pentru următoarea generație Galaxy Tab ca astfel să-și aducă un avantaj major față de principalul competitor în acest domeniu, iPad.