Honor a fost un brand din portofoliul Huawei, iar de o bună perioadă de timp a revenit la viață. Lansează produse ce amintesc mult de dispozitivele Huawei, au specificații similare etc.

Avansul Honor a intrat în atenția organizațiilor din SUA, iar The Washington Post are un articol în acest sens.

Departamentul de Energie și Pentagonul și-ar dori ca Honor să fie adăugat pe lista entităților ce au interzis în a colabora cu companiile americane (excepția fiind reprezentată de o permisiune specială). Interesant este că Departamentul de Comerț și Departamentul de Stat se opun unei astfel de măsuri. Ei spun că Honor nu lucrează cu materiale nucleare sau componente din această zonă, iar dispozitivele respective nu sunt comericalizate în SUA. Motivează faptul că o introducere pe listă respectivă ar afecta strict companiile americane ce vând tehnologie către Honor.

Honor este deținut de către un grup denumit Zhixin New Information Technology ce are în spate investitori cu susținere de la autorițățile chineze ce au legătură cu municipalitatea din Shenzhen.

M-am uitat pe designul și tehnologiile integrate, iar legătura dintre Honor și Huawei mi se pare a fi directă. Pe de altă parte, este cumva logic pentru că discutăm despre un grup de R&D plecat din interiorul Huawei. Au păstrat ceea ce aveau deja dezvoltat ca să spun așa.

Sunt discuții în SUA și cred că poziția într-un fel sau altul se va nuanța, Honor nu a făcut comentarii în acest sens. Dacă Honor va ajunge un brand cu ambiții globale, spectrul sabiei lui Damocles apare la orizont (Dionisos fiind jucat de către Departamentul de Stat al SUA).

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: HonorHuawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.