Ford EcoSport 2018 1.0 EcoBoost 140 CP M6 gAuto

Se pare că Ford Ecosport va avea aceeaşi soartă ca Ford Mondeo, producătorul american urmând a renunţa la producţia celor două modele la sfârşitul anului viitor.

În acest moment Ford Ecosport este fabricat în India, SUA şi România. Producţia din India va fi oprită în perioada imediat următoare (Ford a decis să îşi închidă operaţiunile din această ţară), iar cea din SUA va fi oprită la mijlocul anului viitor. Pentru fabrica din România nu sunt încă informaţii, însă mai toată presa de specialitate susţine că este o simplă chestiune de timp până când va fi anunţat acest lucru (se preconizează oprirea producţiei spre sfârşitul anului viitor).

Chiar dacă Ford nu oferă informaţii defalcate, se pare că din capacitatea totală de producţie la Craiova, Ford Ecosport mai ocupă doar 10%. Vânzările acestui mic SUV au scăzut de la an la an, iar Ford Puma a furat mult din posibilii clienţi de EcoSport.

Din 2023 Ford va produce la Craiova un alt model, unul ce va fi disponibil în primă fază cu motoare termice. Din 2024 acesta va beneficia de o motorizare 100% electrică, aspect confirmat la nivel oficial încă din primăvara acestui an.

Concluzionând, la sfârşitul lui 2022 ne vom lua rămas bun de la Ford Mondeo (confirmat oficial) şi Ford EcoSport (foarte probabil).

Sursa: motorbiscuit.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.