Software

Nu este o noutate să vedem device-uri noi lansate cu versiune vechi de Android chiar şi la câteva luni distanţă de la prezentarea oficială a celei mai recente iteraţii. Există producători care preferă să anunţe terminalele cu o versiune de Android mai veche cu promisiunea unui update în viitor.

Google caută soluţii să protejeze utilizatorii de nepăsarea producătorilor, iar în acelaşi timp vrea să reducă fragmentarea din lumea Android. Compania americană propune deja două soluţii în aceste direcţii:

  • update-urile de securitate critice vor fi oferite utilizatorilor direct în Google Play (toată lumea va avea astfel acces la ele);
  • după 31 ianuarie 2020 Google va aproba doar device-uri cu Android 10 la bord.

Imediat după această dată vor mai există terminale cu versiuni Android mai vechi, acestea fiind trimise spre verificare şi validare înainte de termenul limită, însă Google estimează că din primăvara lui 2020 toate device-urile noi vor veni preinstalate doar cu Android 10.

Pentru piaţa asiatică unde nu sunt necesare Google Play şi pachetul de servicii Google această interdicţie nu se va aplica, astfel că acolo vor putea exista oricând terminale cu versiuni de Android mai vechi.

Sursa: xda-developers.com

Categorii: androidgoogle

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.