Hardware

Sony a anunţat în mod oficial când va lansa noua generaţie a consolei sale. Conform companiei japoneze Sony PlayStation 5 se va lansa comercial în 2020 în perioada sărbătorilor de iarnă, cel mai probabil undeva la început de decembrie.

Sony PlayStation 5 va dispune de un procesor AMD Ryzen de generaţie a treia cu 8 nuclee şi arhitectura Zen 2 de 7 nm şi de o placă video din familia Radeon Navy cu suport Ray Tracing. Sony va renunţa la stocarea HDD şi o va utiliza în premieră pe cea SSD ce promite un timp de încărcare de până la 20 de ori mai scurt.

Noua generaţie a consolei Sony va oferi suport pentru rezoluţie 4K la 120 Hz şi 8K, va dispune de acustică 3D, (posibil) 24 GB RAM şi va fi compatibilă cu actualele jocuri de pe Sony PlayStation 4.

Şi controller-ul va primi ceva actualizări, Sony confirmând că acesta va beneficia de tehnologie de feedback haptic şi butoane R2 / L2 cu capacitate adaptivă (adică vor opune rezistenţă diferită în funcţie de context).

Sursa: theverge.com

Categorii: consolesony

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.