gAuto

Controversatul caz al asiguratorului City Insurance face încă valuri puternice în toată ţara, mai ales că în urmă cu doar câteva zile acesta era în statistici cel mai mare asigurator naţional la nivel de poliţe RCA.

Se pare că Guvernul vrea să vină cu o serie de modificări în Legea RCA, în perioada imediat următoare dorindu-se implementarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să aducă modificări la Legea 132 / 2017 privind asigurarea RCA.

Cea mai importantă noutate ce va fi adusă de această Ordonanţă de Urgenţă se referă la introducerea unui preț de referință orientativ pentru evaluarea despăgubirii atât în ceea ce privește partea de reparații auto, cât și de rent-a-car. Practic, întrucât asiguratorii RCA sunt terți față de contractul de reparații dintre unitatea service și persoanele prejudiciate, aceștia nu au niciun control asupra modului de formare a prețului pieselor și manoperei, dar sunt totuși obligați prin lege să le suporte fără nicio obiecție sau opoziție.

Introducerea unor prețuri de referință la reparații ar preveni abuzurile operatorilor economici din domeniu în practicarea unor prețuri exagerate care nu au legătură cu piața.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.