Hardware

În luna mai aflam că după o analiză complexă, Administraţia Cyberspace din China a publicat un raport oficial din care reiese că chip-urile produse de compania americană Micron Technology prezintă un risc crescut pentru securitatea naţională. În acest context, China a decis să interzică orice import de chip-uri produse de Micron Technology.

Deşi va investi în continuare şi în China, Micron Technology a încheiat un parteneriat strategic cu India, unul ce are la bază construirea unei fabrici de semiconductori în provincia Gujarat. Întreaga investiţie va avea o valoare iniţială de 2.75 miliarde de dolari, iar primele procesoare ar trebui să iasă pe poarta fabricii în decembrie 2024.

Pentru că Statele Unite ale Americii încearcă să scape de dependenţa numită China, planul denumit India Semiconductor Mission va fi mult mai amplu, acesta urmărind dezvoltarea unei întregi industrii în fabricarea de semiconductori în această ţară. India va avea acces astfel la cele mai noi tehnologii şi echipamente din domeniu, unele ce o vor pune pe harta marilor producători globali de chip-uri.

Sigur că şi statul indian va participa la această dezvoltare pe repede înainte prin toate facilităţile fiscale şi bugetare pe care le va acorda companiilor precum Micron Technology.

Via: go4it.ro