Diverse

Ştim deja că la nivelul Uniunii Europene a fost luată decizia ca din 28 decembrie 2024 toate device-urile de dimensiuni medii şi mici să fie dotate obligatoriu cu port / porturi USB-C. Vorbim de terminale precum telefoane, tablete, e-readere, căști, aparate de fotografiat digitale, console de jocuri video portabile etc.

O decizie similară a fost luată şi în India, ţară unde începând cu martie 2025 toate dispozitivele mobile vor trebui să adopte formatul unic USB-C. Cele mai vizate produse sunt smartphone-urile şi tabletele.

Săptămâna aceasta şi Arabia Saudită a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2025 device-uri precum smartphone-uri, căşti, tastaturi, difuzoare, routere etc., vor trebui să vină obligatoriu cu port / porturi USB-C. Pentru laptopuri şi alte calculatoare portabile măsura se va aplica din 1 aprilie 2026.

Arabia Saudită a luat această decizie pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor, pentru a reduce costurile şi pentru a limita risipa şi poluarea. Conform estimărilor specialiştilor, se vor face anual economii de peste 45 de milioane de dolari.

Sursa: khaleejtimes.com