Hardware

Ştim deja că la nivelul Uniunii Europene a fost luată decizia ca din 28 decembrie 2024 toate device-urile de dimensiuni medii şi mici să fie dotate obligatoriu cu port / porturi USB-C. Vorbim de terminale precum telefoane, tablete, e-readere, căști, aparate de fotografiat digitale, console de jocuri video portabile etc.

Se pare că acelaşi lucru se va întâmpla şi în India, ţară cu o populaţie triplă comparativ cu cea a Uniunii Europene. Începând cu martie 2025 toate dispozitivele mobile vor trebui să adopte formatul unic USB-C. Cele mai vizate produse sunt smartphone-urile şi tabletele.

Şi în cazul Indiei producătorii de laptopuri vor avea un răgaz mai mare de timp, portul USB-C urmând a deveni obligatoriu în 2026 (dacă păstrăm diferenţa de aproximativ 3 luni dintre perioada de implementare în Uniunea Europeană şi cea din India, cel mai probabil laptopurile vor trebui comercializate cu noul format unic din august 2025).

Obiectul acestei decizii este legat tot de protecţia mediului încojurător, cantitatea de deşeuri fiind îngrijorătoare şi în India. Din fericire portul USB-C are mult potenţial, astfel că producătorii vor putea dezvolta în continuare produse competitive, chiar şi Apple.

Sursa: indiatimes.com