Hardware

Dyson a lansat pe piaţă un nou aspirator, unul cu o serie de caracteristici demne de laudă. Acest device se numeşte Dyson Gen5detect şi este cel mai puternic aspirator fără cablu din portofoliul companiei. Device-ul vine de asemenea cu un sistem de filtrare HEPA complet sigilat, acesta fiind conceput pentru a capta 99.99% dintre particulele de până la 0.1 microni.

Dyson Gen5detect vine cu un motor Hyperdymium de generația a cincea, unul mai mic, mai rapid și mai puternic decât predecesorul său, rotind la 135.000 rpm (de până la nouă ori mai rapid decât un motor de Formula 1). Această putere permite aspiratorului să aibă cea mai mare putere de aspirare față de orice aparat fără cablu Dyson, capabilă să capteze virușii din casă. Inginerii au construit acest motor în jurul unui arbore mai scurt și au combinat mai multe părți într-una singură, permițând un format mai compact, plasat într-un cadru turnat cu precizie pentru a asigura o eficiență maximă a puterii.

Aspiratorul Dyson Gen5detect mai este dotat cu un cap de curățare Fluffy Optic reproiectat care produce de două ori mai multă lumină, pentru a dezvălui orice urmă de praf de pe podea. Inginerii Dyson au proiectat noua sursă de lumină pentru a fi poziționată cât mai jos posibil în capacul capului de curățare Fluffy Optic, proiectând o rază de lumină spre particulele de pe podea. Aceasta a fost o provocare uriașă de proiectare – să fie potrivită optica, placa de circuit imprimată (PCB) și soluțiile termice într-un spațiu mic, fără a compromite ridicarea aspiratorului.

Alte caracteristici importante ale aspiratorului Dyson Gen5detect:

  • Accesoriu pentru înlăturarea prafului și pentru pătrunderea în crăpături: Aparatul se transformă în cel mai puternic aspirator portabil din portofoliul Dyson. În interiorul mânerului este ascuns un instrument de curățare a prafului care pătrunde în crăpături, pentru a economisi timp față de curățarea podelei cu dispozitive folosite manual;
  • Control cu un singur buton: Are un buton de pornire în locul declanșatorului clasic, pentru o curățare mai confortabilă, continuă. Acest lucru permite, de asemenea, utilizatorilor să schimbe mâinile în timp ce se deplasează printre obstacole, facilitând curățarea;
  • Baterie fade-free, cu multă energie: până la 70 de minute de utilizare, cel mai lung interval pe care l-a avut vreodată un aspirator fără cablu Dyson. Zece celule de litiu-ion cu densitate energetică asigură o aspirație puternică, fade-free.
  • Curățări intense: Cel mai puternic aspirator fără cablu – cântărește 3.5 kg și vine cu un coș de 0.77 L;
  • Golire ușoară, fără atingere: Coșul drept și subțire are un mecanism de evacuare cu un dispozitiv de blocare rotativ, pentru a elimina praful într-o singură acțiune lină. Un guler din silicon șterge învelișul din plasă pentru a elimina praful, fără a murdari mâinile utilizatorului.