Software

Electronic Arts continuă campania de achiziţii începută la sfârşitul anului 2020 şi anunţă că a ajuns la o înţelegere pentru cumpărarea dezvoltatorului de jocuri mobile Playdemic pentru suma de 1.4 miliarde de dolari, toţi cash.

În decembrie 2020 Electronic Arts anunţa achiziţia Codemasters cunoscut pentru seriile F1 (Formula 1), Dirt sau Grid pentru suma de 1.2 miliarde de dolari, iar în februarie 2021 compania americană anunţa cumpărarea Glu Mobile (dezvoltator de jocuri mobile cunoscut pentru titluri precum Deer Hunter, Kim Kardashian: Hollywood, Frontline Commando, Contract Killer, Cooking Dash, MLB Tap Sports Baseball 2020 sau Eternity Warriors) pentru suma de 2.4 miliarde de dolari.

Playdemic este un dezvoltator britanic de jocuri mobile înfiinţat în 2010 cu sediul în Manchester ce are 65 de angajaţi. Cel mai cunoscut joc al său este Golf Clash, joc care a apărut în ultimii ani în topul platformelor Android şi iOS.

Electronic Arts a cheltuit în ultima jumătate de an un total de 5 miliarde de dolari pentru 3 dezvoltatori de jocuri.

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.