Diverse

Compania Dante International, deţinătoarea site-ului eMAG.ro în România, a fost amendată de Consiliul Concurenţei din Bulgaria (CCB) cu 757.930 leva (387.521 euro) deoarece pe parcursul desfăşurării a două campanii diferite, au încălcat practicile concurenţiale legiferate în Bulgaria.

Astfel, datorită campaniei de Black Friday, Dante International (deţinătoarea site-ului eMAG.bg) a fost amendată cu suma de 551.550 leva (282.002 euro), în timp ce pentru campania “Tassimo 1+1 gratis” a fost amendată cu suma de 206.380 leva (105.519 euro). Consiliul Concurenţei din Bulgaria a anunţat că a aplicat aceste amenzi deoarece au considerat mincinoase reclamele folosite în timpul campaniei de Black Friday prin care se promiteau cele mai mari reduceri de preţ din an, respectiv pentru că valoarea cadoului oferit în campania “Tassimo 1+1 gratis” depăşea pragul maxim permis de legislaţia bulgara.

Cele două amenzi cumulate, reprezintă aproximativ 5.5% din vânzările eMAG.bg pe anul 2013. Campania Black Friday 2014 este în desfăşurare astăzi în Bulgaria, iar dacă vreţi să comparaţi ofertele de vinerea trecută din România, cu cele de astăzi din Bulgaria, o puteţi face intrând pe site-ul eMAG.bg.

Update: La scurt timp după postarea acestui articol, am primit şi un răspuns oficial din partea celor de la eMAG: „Decizia autorităţilor bulgare de control este abuzivă şi injustă. Vom contesta şi conform opiniei avocaţilor vom avea câştig de cauză fără discuţie. Nu vom plăti nimic.

Nu este o coincidenţă faptul că această comunicare a fost făcută în această dimineaţă, pe data de  28 noiembrie, dată la care noi derulăm în Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care derulează acest eveniment în online. Noi interpretam acest fapt ca raspuns la ofertele şi preţurile bune pentru cumpărătorii din Bulgaria şi care a pus mare presiune pe competitorii locali.

Spre exemplificare a interpretării abuzive, în campania în care am luat o amenda de 105.000 euro, am vândut 6 espressoare cu o valoare totală de 1.000 de euro.”

emag.bg

Sursa: wall-street.ro