Retelistica

Ericsson a anunţat achiziţia Cradlepoint, liderul pieței din SUA în soluțiile Enterprise Wireless Edge WAN 4G și 5G. Cradlepoint completează astfel portofoliul Ericsson de servicii 5G pentru afaceri, care include rețele dedicate și o platformă IoT globală.

Tranzacția va facilita dezvoltarea unor noi produse și sisteme integrate pentru clienții Ericsson, sprijinind servicii 5G integrate pentru sectorul de business, cu profitabilitate crescută.

Prețul de achiziție se ridică la 1,1 miliarde de dolari, tranzacția urmând să se încheie înainte de sfârșitul acestui an. Prețul de achiziție, acoperit din surse proprii ale Ericsson, va fi plătit integral la încheierea tranzacției. Vânzările Cradlepoint din 2019 au fost de 1,2 miliarde SEK (coroane suedeze), cu o marjă brută de 61%.

Soluțiile Edge wireless WAN se conectează prin 4G și 5G pentru a oferi o conectivitate rapidă, sigură și flexibilă, oriunde și oricând este necesară pentru afaceri, mobilitate și servicii de urgență. Cradlepoint este puternic poziționat pe o piață cu o creștere de circa 25-30%.

Fondată în 2006, Cradlepoint are peste 650 de angajați, furnizând soluții wireless WAN pentru conectivitate la nivelul companiilor. Pe lângă sediul central al companiei din Boise, Idaho, SUA, compania operează un centru de cercetare și dezvoltare în Silicon Valley, California și are noi birouri în Marea Britanie și Australia. Modelul de abonament Cradlepoint combină software livrat în cloud cu echipamente, asistență și instruire.

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.