Hardware

Scandalul în care a fost implicat Huawei a ridicat numeroase semne de întrebare legate de capacitatea de dezvoltare a tehnologiei 5G în acele ţări unde compania a fost interzisă. Unii s-au grăbit să spună chiar că fără Huawei evoluţia va fi mult mai lentă, însă se pare că ceilalţi furnizori de echipamente şi tehnologie 5G sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor.

În cadrul MWC Barcelona 2019 cei de la Ericsson au declarat prin vocea preşedintelui companiei, Börje Ekholm, că au tot ce este necesar pentru a fi un jucător important în tot ce înseamnă dezvoltarea tehnologiei 5G. Ericsson are deja parteneriate comerciale 5G cu 10 furnizori de servicii şi 42 documente de înţelegere, iar prezenţa sa este deja confirmată în Statele Unite ale Americii, Europa, Asia şi Australia.

Ékholm a mai afirmat că primii beneficiari 5G la scară comercială vor fi consumatorii de bandă largă de telefonie mobilă, cu extinderi extrem de eficiente, facilitând aplicații noi în realitatea augmentată și realitatea virtuală în domenii precum gaming-ul și transmisiunile din domeniul sportului.

Se pare că Ericsson a livrat deja peste 3 milioane de radiouri 5G-ready clienților săi din întreaga lume.

„Conform cercetărilor Ericsson Consumer Lab, o treime din utilizatorii de smartphone-uri la nivel global vor trece imediat sau în termen de șase luni la un operator care furnizează 5G. În prezent, SUA și Asia sunt lideri în dezvoltarea 5G. Ericsson Spectrum Sharing este modalitatea cea mai fezabilă din punct de vedere economic de a introduce 5G în benzile existente, obținând o acoperire imediată la nivel național. Putem îmbina dinamic traficul 4G și 5G pe același spectru. S-a spus că acest tip de partajare a spectrului e imposibil. Nu este adevărat! Avem ingineri de talie mondială. Datorită partajării spectrului, clienții noștri au avantajul real de a utiliza primii 5G.” a declarat Ekholm.

Ericsson intenționează să achiziționeze Kathrein, compania de antene și filtre pentru rețelele mobile. Acest lucru va extinde capacitățile și competențele companiei în domeniul antenelor active și pasive avansate. Ericsson va aduce în jur de 4.000 de profesioniști cu înaltă calificare în cercetare și dezvoltare, producție și vânzări în peste 20 de locații, inclusiv Germania, România, Mexic și China.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.