Retelistica

Am putea spune că este anunțul zilei pe partea de rețelistică. Ericsson România a dat un comunicat în care a specificat că a fost ales de către RCS-RDS spre a moderniza rețeaua Digi Mobil. 

Ericsson & RCS-RDS vor colabora spre a moderniza rețeaua din București, dar și din alte orașe mari. Vor fi aduse echipamente ce susțin servicii 3G, 4G, dar și o pregătire inițială pentru 5G (NarrowBand-IoT).

Contractul aduce și puncte de acces bazate pe ERS (Sistemul Radio Ericsson).

Declarație oficială:

Colaborând cu Ericsson, vom putea beneficia de experiența și expertiza globală a echipei lor pentru a moderniza semnificativ rețeaua noastră radio, astfel încât să putem susține eficient creșterea constantă a consumului de date și Internet. Soluțiile tehnologice pe care le vom implementa vor aduce un plus de capacitate rețelei noastre, permițându-ne să ajungem la mai mulți consumatori din București, cel mai mare oraș din România, oferind, în același timp, servicii sigure și de o calitate superioară pentru utilizatorii existenți.”

Este o dovadă suplimentară că RCS-RDS își dorește să aducă Digi Mobil la nivelul concurenței directe, concurență ce la rândul său nu bate pasul pe loc.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.