Diverse

Ericsson și Vodafone au testat cu succes livrarea de bunuri și servicii esențiale prin intermediul rețelelor mobile, aceasta fiind acum cu un pas mai aproape de înfăptuire. Testele efectuate luna trecută în Germania au arătat că, prin intermediul rețelelor mobile, pot fi stabilite coridoare de zbor sigure.

Procesul de testare s-a desfășurat la centrul de inovare Vodafone din Aldenhoven, Germania și s-au utilizat date despre traficul de rețea pentru a se asigura că rutele dronelor evită zonele cu acoperire mai slabă sau pe cele cu un trafic intens în rețea. Astfel, dronele au avut o conectivitate constantă, de la punctul de plecare până la destinație, iar pentru a pune la punct conexiuni sigure și fiabile între dronă și centrul de control, operatorii pot folosi hărți care să le indice aria de acoperire.

Funcționarea dronelor în rețelele fixe este limitată de câmpul vizual, dar utilizarea rețelelor mobile pentru livrarea de bunuri și servicii, cu ajutorul dronelor, va extinde semnificativ aria de funcționare. Astfel, apare un potențial de inovație pentru o gamă largă de servicii de livrare, inclusiv în ceea ce privește furnizarea de servicii medicale de urgență. De asemenea, se analizează modul în care dronele pot fi utilizate pentru monitorizarea infrastructurii de utilități, a celei industriale, precum și a infrastructurii rețelelor mobile, dar și în cazurile de urgență sau pentru intervenții în cazul unor dezastre naturale.

Johan Wibergh, Chief Technology Officer, Vodafone Group, a declarat: „Rețeaua noastră a evoluat și este acum o platformă construită pe baza principiilor de machine learning și inteligență artificială, capabilă să furnizeze date și servicii video și TV la viteze de gigabit. Pe măsură ce intrăm în următoarea etapă a evoluției noastre, vom folosi rețeaua noastră inteligentă bazată pe software pentru a oferi noi servicii digitale care să contribuie la bunul mers al societății. Utilizarea responsabilă a dronelor este un astfel de exemplu: acestea pot evalua pagubele provocate de incendii, pot livra provizii și materiale medicale și pot ajuta companiile să analizeze condițiile periculoase, cum ar fi șantierele de construcții, liniile electrice și chiar releele noastre, într-un mod mai rapid și mai sigur”.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.