Telefoane Mobile

Ştim deja că Huawei se află într-o situaţie ingrată în ceea ce priveşte business-ul de telefoane inteligente. În acest moment producătorul chinez nu mai are un furnizor de procesoare mobile (poate doar MediaTek, însă şi acolo este cu semn de întrebare), iar alţi furnizori de componente se văd nevoiţi să renunţe rând pe rând la colaborare (atât timp cât folosesc tehnologie americană de orice fel).

Cunoscutul analist Ming-Chi Kuo susţine că Huawei nu trebuie să sacrifice şi business-ul secundar de smartphone-uri, Honor. Acesta dispune de un brand deja cunoscut la nivel global, iar vânzarea acestuia pare a fi decizia cea mai logică.

Dacă Honor devine independent de Huawei acesta nu va mai fi afectat de restricţiile impuse de Statele Unite ale Americii şi ar putea creşte sănătos. În plus, strategia Huawei pentru Honor se limitează la modele entry-level şi mid-range, iar un business independent cu un brand puternic în spate le-ar permite să încerce ceva şi în zona high-end.

Ming-Chi Kuo crede că Honor este un nume deja în industrie şi ar fi păcat să nu aibă şansa lui.

Personal această propunere mi se pare corectă atât timp cât va exista un minim de certitudine că Statele Unite ale Americii se va opri la Huawei şi nu va impune restricţii şi altor producători chinezi. Dar există oare această certitudine ?

Sursa: gizmochina.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.