Retelistica

Telekom Romania Mobile a lansat astăzi în ţara noastră mult aşteptatul serviciu VoWiFi (Voice over WiFi). Acesta permite efectuarea şi primirea de apeluri de voce la o calitate audio superioară folosind reţeaua WiFi.

Practic VoWiFi vă permite să efectuaţi şi să primiţi apeluri în zone în care semnalul mobil este slab sau inexistent, dar există o conexiune WiFi disponibilă cu acces la internet. Calitatea apelului va rămâne la fel de bună şi dacă veţi iesi din aria de acoperire a reţelei wireless, dar vă aflaţi într-o arie de acoperire 4G a operatorului telecom.

Pentru ca serviciul VoWiFi să fie activ trebuie:

  • să aveţi serviciul VoLTE activat;
  • să aveţi un smartphone compatibil cu tehnologia VoWiFi, cu ultima versiune software instalată;
  • să fiţi conectat la o reţea WiFi stabilă.

VoWiFi va fi instalat automat pentru cei care îndeplinesc condițiile de mai sus. Trebuie doar să vă asiguraţi că aveţi instalată ultima versiune de software și că este activă setarea Apelul VoWiFi din meniul telefonului.

”Lansăm astăzi o nouă opțiune de comunicare nelimitată, apelurile prin WiFi, prin care utilizatorii serviciilor noastre pot efectua apeluri inclusiv atunci când sunt în zone cu acoperire GSM mai slabă, cum ar fi zone montane, sau în clădiri care ecranează rețelele mobile. Astfel, utilizatorii serviciilor mobile de la Telekom se pot bucura de claritatea convorbirii și în asemenea situații”, a declarat Mircea Hațegan, director executiv comercial Telekom Romania Mobile.

Lansarea serviciul VoWiFi în România a fost posibilă cu suportul tehnologic al celor de la Samsung. Mai multe detalii găsiţi pe telekom.ro/volte.