gAuto

Se pare că nu am învăţat nimic din falimentul City Insurance, chiar dacă acest eveniment nefericit a avut loc în urmă cu doar un an şi jumătate.

Piaţa asigurărilor are din nou mari probleme, iar la cum evoluează lucrurile cred că ne pregătim de o nouă criză şi de noi preţuri mărite (asta dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară nu va plafona tarifele RCA cum se zvoneşte de câteva zile).

Conform celor mai noi surse profit.ro, în urmă cu doar câteva minute conducerea ASF a decisă să ridice autorizaţia conducerii companiei Euroins, urmând ca în perioada imediat următoare să fie demarate procedurile de gestionare a companiei de către un administrator temporar, în speţă Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Aceleaşi surse susţin că nu este imposibilă nici varianta ca ASF să ceară instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă în cazul Euroins.

Deşi grupul bulgar Eurohold acuză un atac împotrivă Euroins România, se pare că în urma unei analize de solvabilitate, deficitul SCR (cerinţa de capital de solvabilitate) în cazul Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul MCR (cerinţa de capital minim) este de peste 250 de milioane de euro.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Update: Surse ale unei investigaţii Libertatea susţin că tot în această seară ASF a decis să ridice autorizaţia Euroins, asta însemnând oficial că cel mai mare asigurator din România a intrat în insolvenţă.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.