Tablete

V-am scris un review la Evolio Evotab 2 – aici. Tocmai ce scriam de Allview P3 AllDro că primește un update software, dar rămâne la Android 2.3.5 Gingerbread spre deosebire de tableta AllDro Speed ce primește 4.0 ICS. Evolio a lucrat spre a porta 4.0.3 și pe tableta Evotab 2 – una dintre cele mai ieftine și promițătoare la raportul preț / performanță oferită.

Evotab 2 avea 2.3 Gingerbread și o interfață ce amintea de HoneyComb. Se descurca destul de bine având în vedere prețul la care este comercializată, sub 600 de lei. Mai jos aveți un scurt tutorial prin care puteți instala 4.0.3 Ice Cream Sandwich pe Evotab 2.

Etapele de instalare a Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich pe Evolio Evotab 2:

1. Descărcați folderul de 184 MB – Evotab 2 fără cameră, 188 MB – Evotab 2 cu cameră foto VGA.

2. Dezarhivați fișierul ce va avea denumirea de genul: Upgrade 4.0.3 Evolio Evotab 2. Acolo găsiți o aplicație evotab_2_4.0.3.img și Evotab_flasher.exe.

3. Opriți tableta și conectați cablul USB la la portul tabletei și țineți apăsat butonul M de pe lateral dreapta. Urmați etapele spre a instala driverele localizate în Evotab_TB2 Flasher&Drivers.

4. Deschideți aplicația Evotab_flasher.exe și dacă totul este instalat corect ar trebui ca portul 1 să fie de culoare verde.

5. Se selectează evotab_2_4.0.3.img și butonul de Upgrade;

6. Durează 10 minute și ar trebui ca Evotab 2 să repornească și veți vedea cum se desfășoară 4.0.3 pe una dintre cele mai ieftine tablete ce-l suportă.

Am pus și procedura de upgrade recomandată de către Evolio:

 

Procedura up-grade firmware Evotab TB 2 cu camera si fara

ATENTIE!

Cititi aceasta procedura pana la capat pentru a nu avea probleme in operatiunea de up-grade!

Pentru a face acest lucru posibil aveti nevoie de urmatoarele:

– computer care sa ruleze  Windows XP, Windows Vista sau Windows 7

–   tableta Evotab TB2 cu Android 2.3

– cablu de date USB

– alimentator

– fisier up-grade firmware
Acesta din urma (fisierul de up-grade) se va descarca de pe pagina noastra de internet www.evolio.ro/suport.html > Drivere si Upgrade-uri.

Dati click pe butonul “Descarca” si salvati fisierul in computerul dumneavoastra, de preferat pe desktop. Dupa ce dezarhivati fisierul descarcat in folderul Upgrade 4.0.3 Evotab 2   veti gasi un fisier de upgrade denumit “evotab_2_4.0.3.img”  o aplicatie pentru efectuarea upgrade-ului denumita  “Evotab_flasher.exe”

Opriti tableta, conectati cablul usb la portul tabletei si tinand apasat pe tasta M a tabletei conectati cablul usb la computer.

Acum in functie de sistemul de operare  folositi urmati pasii ceruti pentru instalare device nou si selectati driverele necesare aflate in folderul Evotab_TB2 Flasher&Drivers.

Dupa instalarea driverelor deschideti aplicatia “Evotab_flasher.exe” si daca driverele s-au instalat bine, portul 1 trebuie sa fie de culoare verde. Selectati fisierul evotab_2_4.0.3.img sau evotab_2_camera_web_4.03.img (in functie de versiune de tableta pe care o detineti) si apasati butonul Upgrade al aplicatiei.

Intregul proces dureaza aproximativ 10 min si se finalizeaza  la repornirea tabletei.

Departament Service
support@evolio.ro
021.300.2003
www.evolio.ro

Fișierul evotab_2_4.0.3.img are 299 MB. 

Sursa: Androider.ro

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.