Software

Facebook Home este un fel de launcher ce customizează experiența oferită de un smartphone Android aducând celebra rețea socială în prim plan. Sunt doar câteva telefoane pe care poate fi instalată oficial: HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II și Samsung Galaxy S IV, HTC First. Observati că mai toate sunt telefoane de top cu excepția lui HTC First ce merge în categoria mid-range.

Au fost atinse 500.000 de descărcări în Google Play. Spre comparație, aplicația Facebook pentru Android are peste 100 de milioane de downloads. Facebook Home are o evaluare proastă în magazinul de aplicații Android, multe rating-uri de o singură stea.

Mi se pare destul de devreme spre a trage concluziile și a spune că Facebook Home este un fail major al companiei americane. Facebook trebuie să găsească soluții spre a se extinde în zona de mobile, acolo de unde-și trage zeci de milioane de utilizatori. Vor învăța din experiența Facebok Home, vor rafina oferta și în timp s-ar putea să iasă ceva interesant. La câte servicii sunt acum în jurul Facebook s-ar putea ca pe viitor să avem un Facebook Phone nelegat de Android.

Sursa: TheNextWeb.com

Categorii: androidfacebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.