Software

În urmă cu câteva zile Uniunea Europeană a solicitat platformelor de streaming online să îşi limiteze serviciile, adică să ofere o calitate a streamingului inferioară pentru a nu suprasolicita infrastructura de internet.

Primii care au răspuns acestei solicitări au fost cei de la Netflix, aceştia anunţând că vor reduce traficul din Europa cu aproximativ 25%. La scurt timp şi Youtube a confirmat reducerea de principiu a calităţii clipurilor video, acestea urmând a fi setate să pornească automat la 480p.

Facebook şi Instagram au confirmat şi ele că vor reduce calitatea video-urilor, iar Amazon Prime Video şi Apple TV+ au anunţat la rândul lor că pentru o anumită perioadă de timp filmele şi serialele vor putea fi văzute la o calitate inferioară.

Cei de la Disney au declarat că la solicitarea guvernului francez vor amâna lansarea serviciului Disney+ în această ţară, în timp ce în Marea Britanie şi alte ţări acesta va fi lansat pe 24 martie aşa cum era programat, însă calitatea conţinutului va fi diminuată cu cel puţin 25%.

În teorie toate aceste modificări sunt prevăzute pentru 30 de zile, însă în funcţie de cum vor evolua lucrurile în perioada următoare, acestea vor putea fi prelungite.

Sursa: gsmarena.com