Software

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Facebook ne-a prezentat noua sa aplicaţie – Facebook Home şi noul smartphone făcut special pentru această aplicaţie – HTC First.

Foarte interesante, foarte utile însă eu am reţinut un singur lucru important pentru mine, şi anume, funcţia “Chat Heads“. Nu am să mă chinui s-o traduc, deoarece “Capete de Chat” sau “Chat cu Capete” nu sună prea bine. După părerea mea, este cea mai utilă funcţie din toată aplicaţia Facebook Home şi chiar am simţit nevoia ei, de nenumărate ori.

fbhome fbhome2

Ei bine, în urmă cu câteva zeci de minute, Facebook a lansat un update pentru aplicaţia sa de iOS în care introduce această funcţie. Update-ul este disponibil şi pentru iPhone, şi pentru iPad. Este puţin dubios faptul că nu au făcut nici un anunţ, însă asta-i mai puţin important.

Ce face “Chat Heads”? Păi, ne permite să purtăm conversaţii cu prietenii în timp ce navigăm pe Facebook, comprimând discuţiile într-un mic cerc pe care-l putem plasa oriunde pe ecran. Este puţin mai greu de explicat, dar prindeţi uşor ideea din poze. Utilitate 100% ar fi însemnat ca aceste ‘chat head-uri’ să rămână pe ecran şi după ce ieşim din aplicaţie. Însă, momentan acest lucru nu este posibil pe iOS.

Totuşi, eu mi-am updatat aplicaţia foarte rapid şi mă declar mulţumit de noua funcţie. Pe lângă “Chat Heads”, Facebook-ul a mai schimbat puţin designul aplicaţiei şi a iconiţei.

Voi ce părere aveţi? Este “Chat Heads” o funcţie de care aveaţi nevoie?

Sursa: BI