Software

Facebook intenţionează să intre mai mult în zona hardware (are deja display-urile inteligente Portal şi Portal +, ochelarii VR Oculus etc.), însă pentru a face acest lucru îşi doreşte să nu mai depindă de Android.

Compania vrea astfel să îşi dezvolte propriul sistem de operare, iar cel însărcinat cu această misiune este Mark Lucovsky, cel care a ajutat la dezvoltarea familiei de sisteme de operare Windows NT (aceasta stă la baza Windows XP, 7, 8 şi chiar 10). Viitorul sistem de operare Facebook nu va fi utilizat pentru smartphone-uri, tablete sau notebook-uri, ci va fi prezent în alte produse inteligente, device-uri care în acest moment nu au o nişă anume sau nu au în spate un software optimizat.

Andrew Bosworth, vice preşedinte al diviziei hardware din cadrul Facebook, a declarat că: „Vrem să ne asigurăm că vom avea un loc în generaţia următoare. Nu credem că putem avea încredere în piaţă sau concurenţi pentru a ne asigura că vom avea acel loc. Şi vom face asta pe cont propriu.”

Una dintre viitoarele noutăţi Facebook implică o interfaţă bazată pe impulsuri neuronale, una ce împerecheată cu o perechi de căşti va permite transmiterea de comenzi doar gândindu-ne la ele.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: facebook

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.