Software

Încă de la lansarea primelor smartphone-uri Nokia în 2017, cei de la HMD Global s-au lăudat că vor oferi update-uri majore pentru toate telefoanele lor. În luna august a anului trecut, aceeaşi compania anunţa că absolut toate telefoanele sale vor primi actualizare la Android 9.0 Pie.

Din păcate pentru fani, HMD Global pare că îşi va încălca promisiunea. Un repezentant al companiei a afirmat că Nokia 2, unul dintre cele mai ieftine device-uri Nokia, nu va primi update oficial la Android 9.0 Pie. Se pare că hardware-ul extrem de slab nu este capabil să ducă în condiţii optime de utilizare cea mai nouă iteraţie Android.

Singura variantă pentru HMD Global rămâne aceea ca Nokia 2 să primească Android 9.0 Pie Go Edition, însă nu cred că acest lucru este realizabil în condiţiile în care smartphone-ul nu a fost lansat ca unul parte a acestui program. În acest moment Nokia 2 rulează o versiune standard de Android 8.1 Oreo.

Personal cred că dacă nu schimbă ceva urgent, HMD Global va dispărea din peisajul telefoanelor inteligente la fel de repede precum a apărut. Hype-ul creat de brandul Nokia a trecut deja, iar vânzările sunt într-o scădere constantă.

Sursa: gsmarena.com