Diverse

Francezii de la Wysips au prezentat în cadrul MWC Barcelona prima folie transparentă pentru smartphone care îţi permite încărcarea telefonului folosind lumina solară. Pe lângă această utilitate mai mult decât interesantă, folia are şi rol de protecţie ca orice altă folie. Folia transparentă are doar 0,5 mm grosime şi utilizează o combinaţie de micro-lentile şi materiale photovoltaice pentru a încărca bateria device-ului respectiv. Preţul de producţie al unei astfel de folii va fi de doar 1 euro.

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a declarat în prezentarea realizată în cadrul MWC Barcelona faptul că „Cu 10 minute la soare veţi putea comunica 2 minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de 6 ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă”.

Compania Wysips doreşte să licenţieze tehnologia producătorilor de telefonie mobilă, urmând ca aceştia să stabilească preţul final al acesteia. La momentul actual există în Franţa o linie de producţie de 8 milioane de unităţi ce poate să înceapă producţia chiar din luna aprilie.

wysips_cutaway

Sursa: whathifi.com