Ford F-150 gAuto

Ford ne-a oferit astăzi câteva date interesante legate despre planurile companiei legate de vehicule electrificate. Nu înseamnă neapărat că vorbim doar despre mașini pur electrice, ci și despre versiuni hibride, normale sau plug-in.

Interesant este că Ford intenționează să electrifice două dintre cele mai populare modele ale mărcii, chiar dacă nu dintre cele mai întâlnite pe la noi. Ford F-150 și Mustang sunt două mașini cult în SUA și ambele vor beneficia de ansambluri hibride de propulsie.

Ford intenționează să lanseze în următorii 5 ani nu mai puțin de 13 modele electrificate, dintre care azi a confirmat:

  • un SUV mic electric complet nou, care va fi lansat până în 2020, proiectat să ofere o autonomie de cel puțin 300 de mile / 480 km. Acesta va fi construit la fabrica din Flat Rock și vândut în America de Nord, Europa și Asia;
  • un vehicul autonom cu volum mare proiectat pentru „ride hailing” sau „ride sharing”, care va fi lansat întâi în America de Nord. Vehiculul hibrid va debuta în 2021 și va fi construit tot în fabrica din Flat Rock;
  • o versiune hibrid a celui mai bine vândut vehicul – F-150 pick-up. Aceasta va fi disponibilă până în 2020 și va fi vândută în America de Nord și în Orientul Mijlociu. F-150 hibrid va putea funcționa și ca generator mobil.

Ford F-150 Hybrid generator mobil

  • o versiune hibrid a celebrului Mustang, care va oferi o putere de V8 și un cuplu și mai generos. Mustang-ul Hibrid, construit în fabrica din Flat Rock, va debuta în 2020 și va fi disponibil pentru început doar în America de Nord;
  • un Transit Custom Hibrid plug-in disponibil din 2019 în Europa, proiectat pentru a ajuta la reducerea costurilor de exploatare chiar și pe cele mai aglomerate străzi;
  • două noi vehicule hibrid de poliție. Unul dintre ele va fi construit în Chicago și ambele vor fi dotate cu echipamente de poliție la centrul de modificare a vehiculelor de poliție Ford din Chicago.

În plus, Ford anunță că gama sa globală de vehicule utilitare va include primii hibrizi ai companiei acționați de motoare EcoBoost, în detrimentul celor cu aspirație naturală. Totodată, compania are în plan dezvoltarea de servicii și soluții globale pentru vehiculele electrice. Acestea includ gestionarea flotei, planificarea rutei și soluții de telematică pentru vehiculele electrice.

Compania americană are deja un acord de colaborare cu alți câțiva producători auto din Europa pentru a crea o rețea de încărcare ultra-rapidă, protejată, care să fie semnificativ mai rapidă decât cele mai puternice sisteme de încărcare utilizate în prezent. Este planificat un obiectiv inițial de aproximativ 400 locații în Europa. Până în 2020, consumatorii ar trebui să aibă acces la mii de puncte de încărcare de mare putere.

Ford testează, de asemenea, tehnologia de încărcare wireless a autovehiculelor în SUA și Europa. Aceasta promite că reîncărcarea va fi la fel de ușoară ca și gararea într-un loc de parcare, astfel încât șoferii să nu uite niciodată să își reîncarce vehiculele.

În cadrul comunicatului de presă am aflat și câteva date strânse de la 33.000 de proprietari de vehicule electrificate Ford:

  • distanța de deplasare obișnuită pe zi a 88% dintre clienți este de 60 de mile (96 km) sau mai puțin. Pentru modelele hibrid plug-in, distanța medie de reîncărcare este de 680 de mile, ceea ce face ca deplasările la stația de benzină să fie tot mai rare;
  • clienții doresc o autonomie electrică cât mai mare, dar anxietatea privind autonomia scade în timp pe măsură ce se acomodează și devin familiarizați cu tehnologia;
  • 80% dintre clienții EV Ford încarcă bateria o dată pe zi; 60% în timpul serii;
  • clienții EV Ford, împreună, și-au încarcat vehiculele în 9.4 milioane de seri.

Statistici Ford EV

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.