Audio

Samsung este lider mondial în ceea ce privește vânzările de telefoane mobile, fiind de 10 ani și liderul pieţei de audio-video pentru acasă. Așadar, așteptările de la ei sunt ridicate de fiecare dată când anunță noi produse din aceste categorii.

Pentru CES 2017 Samsung a pregătit trei exemple despre ce știe să aducă mai bun pe partea audio-video. Capul de afiș este ținut de tehnologia UHQ (Ultra High Quality) ce redă sunet pe 32 biți, chiar și din surse ce pot emite numai pe 8 – 24 biți.

Atât dispozitivele cu fir, cât și cele wireless beneficiază de tehnologia UHQ, care îmbunătățește sursele audio până la o calitate de 32 de biți, mult mai apropiată de înregistrarea originală. De asemenea, Samsung a dezvoltat propriul algoritm audio pentru un sunet UHQ, prin folosirea tehnologiei inteligente existente și a expertizei laboratorului audio din SUA.

Noile produsele audio Samsung au integrată și tehnologia Distortion Cancelling. Aceasta promite să reducă distorsiunile prin anticiparea în avans a mișcării difuzoarelor interne și prin controlul unităților, pentru redarea unui sunet optim. Acestă caracteristică este utilă în special pentru a îmbunătăţi sunetul generat de subwoofere.

Unul dintre cele mai interesante produse audio cu tehnologie UHQ este noua boxă wireless Samsung H7:

Principalul element de design, dar care oferă în același timp și o experiență de utilizare intuitivă, este reprezentat de butonul rotativ. Prin rotirea acestuia, utilizatorii pot seta nu numai volumul difuzării, ci și alege lista preferată din cadrul serviciilor de muzică disponibile online. Samsung H7 a câștigat deja premiul pentru inovație CES 2017.

Noul Soundbar MS750 foloseşte și el tehnologia audio UHQ 32biți și este primul dispozitiv Samsung care integrează un subwoofer direct în cadrul unității principale. Difuzoarele folosesc tehnologie de ultimă generaţie, inclusiv tweetere orientate vertical.

Tot la CES 2017 își face apariția și noul Blu-ray player Samsung M9500. Acesta reglează automat setările televizorului și ale sunetului, prin analiza sursei de conținut, cum ar fi HDR, Atmos sau DTS-X. Dispune de Bluetooth Wireless Streaming Support și de o nouă opțiune, Private Cinema Mode, care permite ca utilizatorii să conecteze căşti audio la player. Totodată, Samsung M9500 oferă posibilitatea de a reda conținut la 360 de grade ​​direct din dispozitivul mobil.

Categorii: audiosamsung

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.