gAuto

A şaptea generaţie de Ford Fiesta a fost anunţată în 2017, iar acum la patru ani distanţă primeşte un facelift mult aşteptat. Schimbările nu sunt foarte mari, însă la prima vedere par a fi bine venite.

La capitoul noutăţi în exterior avem faruri standard cu LED (opțional versiuni cu Matrix LED), stopuri restilizate cu elemente de culoare neagră și o grilă frontală mai mare care acum integrează și logo-ul producătorului. În interior regăsim un ecran central de 12.3 inch, zonă de încărcare wireless pentru telefonul mobil, sistem audio premium B&O cu 10 incinte, un pachet extins de sisteme de siguranță (Adaptive Cruise Control cu funcție Stop & Go și Speed Sign Recognition, Active Park Assist, Blind Spot Information System, Lane-Keeping Aid, Pre-Collision Assist cu Active Braking și noul Wrong Way Alert), iar pe versiunea de performanță ST apar scaune sport cu tetiere integrate și cu suport lateral îmbunătățit.

Noul Ford Fiesta va fi disponibil în variantele Trend, Titanium, ST-Line, Active şi ST cu următoarele motorizări:

  • 1.0 litri EcoBoost în variante de 100 CP, 125 CP și 155 CP. Versiunile de 125 CP și 155 CP sunt echipate cu un sistem mild-hybrid la 48V;
  • 1.5 litri EcoBoost cu 200 CP și 320 Nm pentru versiunea de performanță ST.

Ford Fiesta în versiunea facelift va fi disponibilă şi în variantă cu 3 uşi, iar la nivel de transmisii vom avea una manuală în 6 trepte şi una automată Powershift cu 7 rapoarte.

O altă noutate este dată şi de culoarea Verde Mean (disponibilă doar pe ST), iar la nivel de opţionale regăsim diferențiatul Quaife cu alunecare limitată.

Primele unităţi de test drive vor ajunge în showroom-uri în primăvara anului viitor.

Sursa: automarket.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.