Ford costume exoscheletice gAuto

Folosirea de costume exoscheletice pentru angajații din diferite fabrici a mai fost încercată experimental până în acest moment, dar Ford devine primul producător ce decide să folosească zi de zi astfel de soluții pe linia de asamblare a facilității din Valencia, Spania.

Pentru Ford, această investiție face parte din seria de dezvoltări Industry 4.0, termen care descrie a patra revoluție industrială, una ce îmbrățișează automatizarea, schimbul de date și dezvoltarea tehnologiilor noi de producție.

Se estimează că până în 2020, 25% dintre europeni vor avea 60 de ani sau mai mult, iar operatorii în vârstă și cei care suferă de afecțiuni musculare sau articulare vor fi cei care vor profita cel mai mult de costumele exoscheletice. Afecțiunile musculo-scheletice adună 61% dintre bolile profesionale la nivel european.

Costumele exoscheletice le oferă utilizatorilor puterea de a ridica și de a manevra cu ușurință obiecte de greutate ridicată, iar acum, acestea au fost integrate în premieră pe linia mobilă de asamblare a vehiculelor.

Ford costume exoscheletice

Costumele exoscheletice oferă sprijin la nivelul umerilor și al spatelui celor care le poartă, mutând o parte din greutate pe coapse și reducând astfel procentul de accidentări cauzate de mișcările dificile de la locul de muncă.

Fabrica Ford din Valencia, Spania, în care sunt asamblate modelele Kuga, Mondeo, S-Max și Transit Connect, este prima care integrează complet această nouă tehnologie în procesul de producție. Produse din materiale ultraușoare precum titanul și fibra de carbon, cele nouă costume utilizate astăzi la Valencia îi ajută pe operatori să ridice și să transporte orice obiect care cântărește mai mult de 3 kilograme în timpul operațiunilor care au loc în poziții fizice dificile. Costumele oferă protecție și sprijin împotriva accidentărilor și a oboselii prin faptul că reduc presiunea pe care activitățile efectuate în mod repetat o aplică în timp asupra corpului.

Au fost detectați 100 de angajați care pot beneficia cel mai mult de această tehnologie și care au lucrat îndeaproape cu designerii exoscheletelor, iar cei care au ajuns să folosească aceste costume sunt operatorii care manevrează subansamble grele sau cu forme atipice, așa cum este rezervorul de combustibil. Programul s-a dovedit a avea succes, așa că peste 20 de angajați vor mai testa  echipamentul de la începutul lunii aprilie.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.