Lansare noul Ford Kuga 2020 gAuto

Ford Kuga 2020 este afișat pe site-ul oficial Ford România de ceva vreme, însă abia acum a fost organizată lansarea oficială într-un format on-line. Cu această ocazie, pentru noul Ford Kuga au fost afișate și prețurile, ce pleacă de la 25.850 Euro cu TVA pentru modelul de bază Trend 1.5 EcoBoost 150 CP M6.

Echipari si preturi noul Ford Kuga 2020

Un Ford Kuga Vignale 2.5 Duratec PHEV CVT FWD cu 225 CP ajunge la nu mai puțin de 42.850 Euro cu TVA, vorbim în acest caz despre cel mai scump model ce poate fi cumpărat.

Noul Kuga este cel mai electrificat model Ford disponibil la ora actuală în țara noastră. La deschiderea vânzărilor sunt deja disponibile modele 2.0 EcoBlue cu 150 CP de tip mHEV (mild Hybrid) cu transmisie manuală și versiuni Plug-In Hybrid 2.5 Duratec PHEV cu 225 CP și cutie automată cu variație continuă –  CVT. În ultima parte a anului va fi disponibilă și varianta Full Hybrid 2.5 Duratec FHEV cu 200 CP și cutie CVT.

Ford Kuga 2020 PHEV integrează o baterie Li-Ion de 14.4 kWh ce-i permite să parcurgă până la 56 de km în mod strict electric. Bateria se poate încărca în mers prin frânare regenerativă, dar poate fi încărcată și de la o priză casnică ori de la o stație de încărcare rapidă. Standard, Ford Kuga 2020 PHEV primește atât cablu pentru încărcare domestică, cât și unul pentru stații dedicate.

Încărcarea completă a bateriei noului Ford Kuga PHEV durează 6 ore la o priză convențională (la 2.7 kW) sau 4 ore la o stație de încărcare de unde poate trage curent cu maximum 3.7 kW.

Întreg modulul pentru baterii este amplasat sub podeaua mașinii, astfel nu ocupă din spațiul dedicat pasagerilor sau din cel pentru bagaje.

Apropo de asta, noul Ford Kuga promite cel mai bun spațiu pentru picioare pe bancheta spate, dar și cel mai generos volum al portbagajului, ce poate fi de până la 645 de litri. Spațiul pentru bagaje variază între 475 – 645 l cu kit de reparație pneuri și între 419 și 590 litri cu roată de rezervă, în funcție de poziția banchetei spate, ce poate culisa înainte-înapoi.

Noul Ford Kuga 2020 a primit un design cu proporții complet diferite de ale generației pe care o înlocuiește. Modelul 2020 este cu 89 de mm mai lung, cu 44 mm mai lat, dar are o înălțime cu 6 mm mai mică. Astfel, mașina are o înfățișare mai dinamică și se încadrează perfect în noua linie de design Ford, cu o apropiere clară de Focus.

Înăuntru, asemănarea cu Focus este izbitoare, tot bordul fiind aproape identic. Noutatea absolută este dată de introducerea unui panou de bord reprezentat de un display cu diagonala de 12.3 inch, disponibil standard de la echiparea ST-Line în sus.

Cu ocazia introducerii Ford Kuga 2020, a fost prezentată și noua aplicație pentru mobil FordPass EV (dedicată modelelor electrificate), ce oferă direct pe ecranul telefonului informații despre starea vehiculului și locația stațiilor de încărcare, precum și jurnal de călătorii și stadiul încărcării bateriei. În plus, aplicația îți permite programarea intervalului orar pentru încărcare și optimizarea condițiilor mașinii pentru deplasare.

Promoția de lansare a noului Ford Kuga 2020 presupune pachetul de garanție extinsă oferit gratuit – 2+5 ani maxim 100.000 km pentru motoarele termice (850 de Euro) sau 2+6 ani maxim 160.000 km pentru PHEV (1.390 de Euro). În plus, pachetele de echipamente opționale pot fi achiziționate cu un discount de 50%.

Oferta lansare noul Ford Kuga 2020 persoane fizice

Deși noul Ford Kuga a ajuns în parcul de presă spre a putea fi testat, trebuie să avem răbdare până la primul contact, fiindcă situația actuală generată de virusul COVID-19 ne ține pentru câteva săptămâni  acasă.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.