gAuto

Începând cu data de 19 martie angajaţii Ford de la fabrica din Craiova au fost trimişi acasă în şomaj tehnic. Aceştia au avut în această perioadă contractele suspendate şi au fost plătiţi cu o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Reprezentanţii Ford au anunţat că începând din 4 mai vor reporni producţia de vehicule şi motoare în principalele sale uzine din Europa, inclusiv Craiova. Activitatea va fi reluată etapizat, astfel că la început angajaţii vor lucra într-un singur schimb cu măsuri serioase de protecţie. Printre aceste măsuri, cele mai importante vor fi:

  • Orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de față furnizată de companie, precum și o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producție, acolo unde nu se poate respecta distanțarea socială;
  • Tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producție Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările și restricțiile locale sau naționale;
  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății, care confirmă starea de sănătate și faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford.

Ford a decis să ofere gratuit angajaţilor măşti de protecţie, măşti ce vor fi produse chiar de către companie. S-a luat această decizie pentru a reducere cererea existentă în lanţurile de aprovizionare globale pentru echipamente de protecţie personală.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.