O parte dintre știrile tech de astăzi sunt legate de noutăți tehnologice prezentate în cadrul CES 2023 din Las Vegas.

1. Intel a prezentat cel mai puternic procesor pentru notebook-uri – Intel Core i9-13980HX🔗. Are 24 de nuclee și rulează la maxim 5.6 GHz. Este cu 11% mai rapid în single thread față de 12900HK și cu 49% mai puternic în multi-thread;

2. LG Gram Ultraslim este un notebook cu display OLED de 15.6 inci,  grosime de 10.99 mm și 990 gr 🔗. Cred că îl vom descoperi importat și pe plan local. În 2022, Darius a testat un notebook LG adus oficial în țara noastră;

3. NanoLeaf a lansat 5 produse noi în cadrul CES 2023🔗. NanoLead 4D sincronizează conținutul de pe TV cu luminile NanoLeaf din locuință. Sense Plus Controls și Nala sunt controale fizice pentru lumini, să nu te mai bazezi strict pe controlul vocal și aplicație. Skylight este un panou de pus pe tavan. Au dat refresh și la gama de becuri LED, benzi, spoturi etc.

4. Samsung a anunțat un smart TV QD-OLED de 77 inci cu luminozitate mare, rată de refresh la 144Hz și timp de răspuns de 1 ms 🔗. Sosește și cu tehnologia AMD FreeSync Premium.

5. La CES 2023 a fost prezentat și Qi2, noul standard wireless ce urmează a fi implementat pe smartphone-uri de la sfârșitul anului🔗. Au preluat prinderea magentică de la MagSafe-ul adus de către Apple alături de seria iPhone 12;

6. Fossil a anunțat o generație nouă de smartwatch-uri – Fossil Gen 6 Hybrid Wellness Edition🔗. Autonomia ajunge a fi până la 2 săptămâni și asta pentru că nu rulează WearOS ci un sistem proprietar, se conectează cu Android și iOS. Ecranul este de tip e-ink;

7. Cea mai mare fabrică de iPhone-uri lucrează în ritm alert spre a crește producția de iPhone-uri 14 Pro & Pro Max🔗. Un amic a dorit să cumpere un iPhone 14 Pro, iar de la altex i s-a spus că poate să aștepte și până la 90 de zile până la livrarea propriu-zisă.

8. Tesla a primit o amendă de 2.2 milioane dolari în Coreea de Sud pentru că a evoluat autonomia vehiculelor sale dincolo de realitate🔗.

9. Google Pixel Fold ar fi pregătit de lansare pentru ultimul trimestru din 2023🔗.

10. Samsung livrează un software către o serie de mașini de spălat cu scopul de a rezolva o problemă legată de supraîncălzire🔗. Descărcarea update-ului se face prin aplicația Samsung SmartThings.

Un scurt documentar despre fondatorul Bolt, cel mai tânăr miliardar din Uniunea Europeană (miliardar prin forțele proprii și nu pe banii familiei etc):

Categorii: stiri-tech

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.