Hardware

Nu sunt mare bucătar, adevărul este că nu ştiu să gătesc, însă am noroc de o soţie pasionată care face nişte mâncăruri de te lingi pe degete la propriu (nu mă întrebaţi câteva kilograme am, nu este important 😂).

Când găteşte ceva la cuptor o văd de multe ori făcând drumuri pentru a verifica evoluţia, iar noutatea ce urmează a fi prezentantă de Samsung în cadrul CES 2023 mi se pare cu adevărat utilă pentru bucătari. Producătorul sud-coreean a lansat Samsung Bespoke AI Oven, un cuptor electric inteligent care vine inclusiv cu o cameră video în interior.

Aceasta este rezistentă la temperaturi foarte înalte şi include o serie de algoritmi AI care recunosc ce anume se găteşte şi oferă recomandări de setări pe baza acestora (sunt peste 100 de feluri de mâncare înregistrate). Funcţia denumită comercial AI Pro Cooking monitorizează tot timpul procesul de gătire, iar la nevoie poate trimite o alertă pe smartphone în caz că se arde mâncarea.

În plus, camera video permite realizarea de fotografii sau chiar livestream-uri pe reţelele de socializare, aspect important pentru pasionaţii din domeniu.

Sursa: news.samsung.com