LG și-a lansat gama de televizoare 2020 pe plan local. Este o mișcare realizată în linie cu concurența (Samsung, Sony și TCL au avut anunțuri similare).

Am pus cele mai bun televizoare OLED cu o mică steluță. Au primit o sumă de premii de-a lungul timpului, le-am văzut la lucru și chiar în segmentul entry OLED stau bine spre foarte bine, dar și trebuie ținut cont că toate companiile mari se alimentează cu paneluri OLED de la LG.

Ce televizoare sunt prinse de către LG în gama 2020 pentru România?

  • LG GX Gallery de 55 și 65 inch (grosime de 20 mm, fără cutie de control separată), montaj ce poate fi realizat la nivelul peretului de zici că ai un tablou;
  • LG Real 8K OLED ZX pe 88 inch;
  • LG OLED 4K pe 2020 (LG CX pe diagonale de 55, 65 și 77 inch), un model de 48 inch debutează la toamnă;
  • LG NanoCell ce ajung la rezoluție 8K (65 și 75 inch – seria Nano97).

Televizoarele OLED și NanoCell din 2020 integrează în mare parte un nou procesor – AI Alpha 9 de generația a 3-a (îmbunătățire la nivel de putere de procesare, algoritmi avansați de deep learning pentru calitate audiovizuală ridicată).

Sunt câteva elemente noi și la nivel de conectivitate: HDMI cu eARC și ALLM pentru sunet mai bun, performanță fără întreruperi sau întârzieri. Modelele 8K pot reda nativ prin HDMI și USB (codecuri HEVC, VP9 și AV1 printre altele. În ce privește streamingul de conținut, pot ajunge până la 8K cu 60 fps (prin HDMI).

Alte funcții integrate pe unele dintre cele mai recente televizoare LG aduse în țara noastră:

  • Dolby Vision IQ;
  • Modul Cineastului UHD Alliance (filmele ar fi afișate acum cum și-au dorit creatorii);
  • 12 televizoare LG ce încorporează tehnologia G-SYNC de la NVIDIA pentru gaming la o calitate cât mai ridicată;
  • rată de refresh de până la 120Hz.

Cine cumpără un televizor LG are opțiune de instalare gratuită, mai multe detalii pe aici.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.